Acum un an si ceva, vorbeam cu un amic despre “problemele” mele in relatie and shit. In seara asta am dat peste schimbul de mailuri in cauza si sunt… bouche bée!

Aveam o prietena care zicea mereu: “totul e o chestiune de timing”. Si da, asa e… Insa cand citesc schimbul de mailuri in cauza ma gandesc doar de ce naiba n-am citit printre randuri mai devreme??

Din invataturile lui Neagoe Basarab catre “fiica sa Teodosia”:

 

“Buna. Pui gresit problema. Ideea intr-o relatie este sa poti fi tu insati, sa fii naturala. Prin urmare nu exista prea devreme, prea tarziu, acum e momentul. Nu planifici amanuntele. Daca simti nevoia sa discuti acum, o faci; nu peste o luna, doua, whatever. Cum adica confirmarea ca meriti?!?! In primul rand nu se pune problema ca meriti sa fii intr-o relatie. Te potrivesti cu persoana respectiva sau nu. E foarte simplu. Nu te mai subevalua!! Cand discuti o faci pentru a afla cum gandeste celalalt, pentru a vedea ce puncte de vedere sunt convergente sau divergente si a decide daca relatia are sanse sa mearga sau nu. In plus asteptarea unui anume moment nu face decat sa iti futa timpul pe care nu ti-l mai da nimeni inapoi. Invariabil iei ceva din fostele relatii dar e bine sa le iei ca pe o lectie de viata, nu ca pe un motiv de suspiciune vis a vis de persoanele viitoare. Draga mea, nu stii ca in viata riscul e recompensat pe masura? Renunta la atitudinea asta disperata (mi-a pus D-zeu mana in cap). Ai o groaza de oferit, nu esti cea care doar primeste!! Daca te apreciaza pentru ceea ce reprezinti va lupta cu siguranta fara a fi nevoie sa misti un deget.”

 

I luv ya, man… 🙂 Esti defect 99% din timp, but I luv ya. 😀

Advertisements